Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a discutat Dodon cu noul ambasador al SUA în Moldova

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон провел встречу с послом США в республике Дереком Хоганом
Президент Молдовы Игорь Додон провел встречу с послом США в республике Дереком Хоганом - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu noul ambasador agreat al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare de la noul ambasador agreat al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan. În cadrul dialogului, cei doi au făcut un schimb de opinii cu privire la relaţiile moldo-americane, situația politică internă și externă, dar și aprofundarea cooperării comercial-economice.

”Am menționat faptul că SUA este un partener strategic important pentru Republica Moldova cu care avem relații de colaborare foarte bune în toate domeniile. Până în prezent între țările noastre avem semnate 89 acorduri bilaterale de interes comun”, a precizat președintele Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Dodon a mai scris că raporturile comercial-economice se dezvoltă dinamic. În Moldova activează cu succes peste 400 de întreprinderi cu capital american. Președintele țării noastre crede că există un potențial enorm în acest sens care trebuie valorificat pe deplin.

”Am mulțumit pentru asistența de peste 1,4 mld. de dolari, acordată de SUA în perioada de independență a Republicii Moldova”, a mai precizat șeful statului.

Igor Dodon crede că țara noastră trebuie să promoveze o politică externă echilibrată, să avem relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, reieșind din interesul nostru național. Oficialul și-a arătat convingerea că vizita consilierilor săi la Washington, preconizată pentru săptămâna viitoare, se va solda cu rezultate pozitive.

Studiu: Aproape jumătate dintre români doresc o relație mai bună cu Rusia>>>

În finalul dialogului, Igor Dodon i-a urat noului Ambasador al Statelor Unite ale Americii în ţara noastră succes, asigurându-l de susţinere deplină și deschidere pentru dialog. Dodon și-a exprimat încrederea că în perioada mandatului, raporturile comerciale se vor extinde, iar interesul pentru Moldova va crește.

Fluxul de știri
0