Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grădinițe moderne pentru copiii din Capitală: Ce au decis autoritățile

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaGrădiniță creșă
Grădiniță creșă - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile au alocat bani pentru a moderniza mai multe grădinițe din Capitală.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Administrația primăriei Capitalei a alocat din bugetul municipal șapte milioane de lei pentru mobilier nou în 91 de grădinițe și pentru a schimba acoperișul la 18 instituții preșcolare.

Bucătărie la o grădiniță - Sputnik Moldova
Societate
Alimentația copiilor în școli și grădinițe: Ce decizie au luat autoritățile

Decizia a fost luată de primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, în urma mai multor plângeri de la părinţi. Potrivit acestuia, la Primărie au fost depuse plângeri referitoare la lipsa dulapurilor în care micuții pot să-și păstreze hainele. Părinții au mai sesizat autoritățile și referitor la la starea deplorabilă în care se află dormitoarele în care se odihnesc copiilor.

Astfel, administrația primăriei a alocat bani pentru a schimba aproximativ 60 de paturi vechi pe unele noi. Investiţia este de aproximativ 90 de mii de lei. În total, pentru mobilierul din cele 91 de grădiniţe, autorităţile municipale vor cheltui 4,6 milioane de lei.

"Prima mea prioritate de când sunt viceprimar au fost grădiniţele pentru că au fost cele mai lăsate în voia sorţii şi am investit în 2018 de patru ori mai mulţi bani decât s-a investit în anii precedenţi", a declarat Ruslan Codreanu.

Grădiniță, închisă din cauza unui focar de meningită>>>

În acest an, autorităţile municipale au alocat 43 de milioane de lei pentru reparaţia grădiniţelor. În municipiul Chişinău activează 159 de instituţii preşcolare.

Fluxul de știri
0