Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federația Rusă dezvăluie secretele cu privire la noua sa armă

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaArmată - Imagine Simbol
Armată - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia continuă să-și modernizeze armele, de data aceasta prezentând o nouă bombă, denumită Drel. Iată care sunt capacitățile acesteia.

BUCUREŞTI, 1 nov – Sputnik, Doina Crainic. Bombeta unificată PBK-500U SPBE-K, denumită Drel, diferă în mare măsură de toate modelele analoage existente, a declarat directorul grupului Tekhmash, parte a consorțiului Rostec, într-un interviu acordat postului de televiziune Zvezda.

„Este adevărat că această bomba atrage un interes sporit datorită designului său original. Prima sa caracteristică este faptul de a putea să alunece înainte de a intra în zona DCA. Bomba este dotată cu elemente pentru ghidare care îi permit să își corecteze traiectoria cât mai bine înainte de a-și atinge ținta”, a spus oficialul.

T-14 Armata tank of the Central Military District's Moscow Garrison during a rehearsal for the military parade to mark the 71st anniversary of victory in the Great Patriotic War, at Alabino training field in the Moscow Region - Sputnik Moldova
Dezvăluiri: The National Interest, despre „arma secretă” de pe tancul rusesc Armata

Potrivit acestuia, o altă particularitate a bombei este capacitatea ei de autodistrugere.

„Trebuie să vă spun că mai există o caracteristică interesantă. Este posibil ca muniţia să nu-şi atingă ținta. Astfel că am creat un sistem care asigură autodistrugerea bombei în cazul în care aceasta îşi ratează ţinta. După un timp, bomba explodează singură”, a dezvăluit directorul grupului Tekhmash, citat de Sputnik France

Bomba a fost dezvoltată în 2015 și a fost supusă testelor începând din 2016. Grupul Tekhmash speră că armata rusă va fi dotată cu această nouă bombă în 2019.

Fluxul de știri
0