Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A fost reținut șoferul microbuzului implicat într-un accident rutier în regiunea Tver

© Facebook / Primaria Municipiului PitestiPrimaria Municipiului Pitesti
Primaria Municipiului Pitesti - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit anchetei, șoferul care conducea ilegal microbuzul a pierdut controlul volanului și a derapat în șanțul de pe marginea drumului.

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Ancheta a stabilit că microbuzul implicat într-un accident din regiunea Tver, în urma căruia au avut de suferit mai mulți muncitori din Republica Moldova, avea defecțiuni tehnice, informează direcția regională a Comitetului de Anchetă al Federației Ruse.

”A fost intentat un dosar penal în temeiul p.1 art.  238 CP al FR (acordarea serviciilor necorespunzătoare cerințelor securității vieții și sănătății consumatorilor). În cazul dat consumatorii erau transportați cu un microbuz Mercedes-Benz Sprinter 3, care avea defecțiuni tehnice, iar construcția acestuia fusese supusă unor modificări ilegale”, informează instituția printr-un comunicat.

Accidentul a avut loc din cauza neadaptării vitezei la condițiile meteo nefavorabile. Microbuzul a fost aruncat în șanțul de pe marginea drumului din cauza poleiului format pe traseu. 

Șoferul microbuzului a fost interogat de poliție. Acesta are în palmares 60 de amenzi pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră.

Despre accident

Toți pasagerii erau cetățeni ai Moldovei și se deplasau din Moscova spre Letonia.

Accident, Tveri - Rjev - Sputnik Moldova
Video
Accident teribil: Un autobuz s-a ciocnit violent cu un microbuz în regiunea Tver din Rusia

Anterior, șeful de secție al direcției regionale a Inspectoratului Auto al MAI al Rusiei, Denis Cernîh, a spus că starea șoferului și a pasagerilor microbuzului (muncitori) care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului în regiunea Tver sunt în afara pericolului.

„Ei se îndreptau spre punctul de trecere a frontierei cu Letonia. Conform datelor, muncitorii  intenționau să treacă frontiera pentru a-și legaliza actele și a reveni ulterior în Rusia la muncă”, a adăugat Cernîh.

Șoferul transporta pasageri în condiții ilegale

Conform datelor preliminare, șoferul se ocupa cu transportul ilegal de pasageri, având permisul de conducere doar pentru categoria „B”.

Microbuzul se afla la evidență în Breansk. După ce a fost înregistrat, „construcția vehiculului au fost operate modificări”, precizează poliția.

Șoferul „căuta pasageri prin Internet, pe unii îi lăsa la metroul „Annino” (Moscova), se ocupa de transportarea oamenilor peste graniță. Acesta a fist amendat de 60 de ori pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră. Pe numele lui a fost întocmit un proces-verbal administrativ. Acum se află la secția de poliție”, a spus reprezentantul Direcției MAI.

Fluxul de știri
0