Salvată din gura morții: Curtea Supremă din Pakistan a decis soarta unei mame cu 5 copii

© REUTERS / Faisal MahmoodA girl attends the Easter mass at the Fatima Church in Islamabad, Pakistan, April 16, 2017
A girl attends the Easter mass at the Fatima Church in Islamabad, Pakistan, April 16, 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
O creștină din Pakistan, mamă a cinci copii, a fost grațiată de Curtea Supremă, aceasta anterior fiind condamnată la moarte pentru că l-ar fi insultat pe profetul Mahommed.

CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Curtea Supremă de Justiție din Pakistan a anulat miercuri verdictul împotriva unei mame cu mulți copii, Asia Bibi, care în 2010 a fost condamnat la moarte prin spânzurare în legătură cu acuzația de insultare a profetului Mohammed, informează RIA Novosti, citând Geo TV.

”Hotărârile Înaltei Curți (a orașului Lahore - ed.), precum și decizia primei instanțe au fost anulate. Acuzațiile au fost retrase", a anunțat președintele Curții Supreme a Republicii Sakyb Nisar. Postul de televiziune notează că urmărirea penală a femeii a fost încetată și urmează a fi eliberată din închisoare imediat.

În vara anului 2009, Asia Bibi, care lucra la culesul fructelor de pădure, a băut apă dintr-o fântână "musulmană", iar consătencele care lucrau cu ea au acuzat-o că ar fi spurcat apa. Ulterior a apărut o dispută între femei pe teme religioase, în care Bibi a susținut că și creștinii sunt "oameni la fel ca musulmanii". Apoi, mulțimea supărată a atacat-o pe creștină, a fost arestată, iar în noiembrie 2010, unul dintre tribunalele provinciale din Punjab a condamnat-o la moarte în baza legii Pakistanului privind blasfemia. În octombrie 2014, Înalta Curte din Lahore a confirmat sentință.

Города мира. Дамаск - Sputnik Moldova
Atitudine fermă: Atac nejustificat asupra unui stat suveran. Apelul creștinilor din Siria

Patriarhul Rusiei Kiril a făcut apel la fostul președinte al Pakistanului, Mamnun Hussein, prin care l-a rugat să o grațieze pe Bibi, menționând că executarea pedepsei cu moartea împotriva acestei femei ar aduce "daune enorme dialogului dintre creștini și musulmani". De asemenea, Papa Benedict al XVI-lea și alte figuri proeminente ale Bisericii Romano-Catolice au făcut demersuri pentru a atenua pedeapsa și să o grațieze pe Bibi.

Cazul lui Asia Bibi, mamă a cinci copii, a declanșat o reacție puternică atât în interiorul Pakistanului cât și în afara granițelor. Ministrul Minorităților Naționale, Shahbaz Bhatti, și guvernatorul provinciei Punjab, Salman Tashir, au fost uciși după ce și-au exprimat dezacordul cu legea blasfemiei și au cerut grațierea persoanei condamnate.

Fluxul de știri
0