Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Dorin Purice: Iată ce schimbări vor interveni la obținerea cazierului juridic

© Sputnik / OsmatescoDorin Purice
Dorin Purice  - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Dorin Purice, a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că Executivul examinează posibilitatea ca cetățenii să-și poată ridica cazierul juridic în teritoriu, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la Chișinău.
Dorin Purice: Iată ce schimbări vor interveni la obținerea cazierului juridic

Dorin Purice a spus că într-un viitor previzibil procesul de eliberare a cazierului va fi mult mai facil.

„La ora actuală avem deja aplicația online pentru un cazier, dar Guvernul va  încerca să implementeze un concept care vizează Ghișeul unic pentru toate serviciile de administrare publică în cadrul ASP, iar poliția și tot ce ține de cazier va fi parte în acest sistem unic. În raioane vor exista filiale ale acestui sistem unic pentru ca persoanele să poată să-și ridice la fața locului aceste caziere”, declară secretarul se stat.

“Lucrurile se vor simplifica, dar nu vă pot oferi niște termene de referință, se lucrează”, a mai spus Dorin Purice. Ela mai declarat că astăzi cazierul juridic poate fi solicitat de oriunde online,cu posibilitatea de a le ridica la Inspectoratele de poliție teritoriale în termen de 10 zile.

Începând cu 8 octombrie, cetățenii nu vor mai fi nevoiți să prezinte cazierul juridic în instituțiile statului, iar alte patru documente: polița de asigurare medicală, certificatul medical, patenta de întreprinzător și certificatul privind lipsa datoriilor la stat pe suport de hârtie vor fi anulate în timpul apropiat.

Autor: Eduard Maciac

 

Fluxul de știri
0