Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon, față în față cu Patriarhul Kiril: Sfatul pe care i l-a dat Sanctitatea Sa

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut o întîlnire cu Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii
Igor Dodon a avut o întîlnire cu Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a discutat cu Patriarhul rus chestiuni cu privire la sprijinirea valorilor ortodoxe și familiale în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril.

Șeful statului a discutat cu Patriarhul rus chestiuni cu privire la sprijinirea valorilor ortodoxe și familiale în Republica Moldova.

”Am menționat că popoarele noastre au valori spirituale comune și o Biserică ortodoxă comună. Biserica Moldovei este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Așa a fost, este și, sunt sigur că așa va fi în continuare. Мajoritatea covârșitoare a credincioșilor creștini ortodocși din Moldova sunt de aceeași părere”, a declarat președintele moldovean în timpul dialogului cu Patriarhul rus.

Igor Dodon și-a exprimat speranța că Sanctitatea Sa va vizita țara în timpul imediat următor.

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, i-a conferit președintelui moldovean  Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II, pentru atenția acordată sprijinului activ al inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Igor Dodon se află într-o vizită oficială de două zile în Capitala Federației Ruse, la invitația omologului său Vladimir Putin.

Fluxul de știri
0