Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tudor Ulianovschi a mulțumit OIM pentru suportul în repatrierea moldovenilor din Spania

© Poliția RomânăSclavie
Sclavie  - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a colaborat eficient cu autoritățile din Spania pentru a repatria moldovenii aflați în dificultate în țara respectivă.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Un exemplu elocvent al nivelului înalt de cooperare între Republica Moldova cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) l-a reprezentat și cazul grupului de cetățeni moldoveni din Spania, repatriați ieri în țară cu sprijinul acestei instituții. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu noul şef al Misiunii OIM la Chişinău, Lars Lönnback.

Spania - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii, robi în Spania, au fost aduși astăzi acasă

Oficialii au trecut în revistă proiectele desfăşurate de către OIM în Republica Moldova privind reîntoarcerea în ţară a cetățenilor plecaţi peste hotare şi încadrarea acestora în câmpul muncii în ţara noastră.

În context, Ministrul Tudor Ulianovschi a subliniat rolul crescând al subiectului migraţiei pe agenda ONU şi rolul tot mai important care-i revine OIM urmare aderării acesteia la familia Organizaţiei Naţiunilor Unite în 2016. Șeful diplomației moldovenești a menţionat importanţa gestionării migraţiei în contextul angajamentului Republicii Moldova de a implementa Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, în vederea valorificării potenţialului economic şi social urmare implementării obiectivelor care sunt legate de fenomenul migraţiei.

Moldoveni, robi în Spania: Ce declară Ministerul de Externe – Video>>>

Lars Lönnback a declarat, la rândul său, că OIM este dispusă în continuare să colaboreze strâns cu autorităţile de la Chişinău pentru finalizarea proiectelor iniţiate, menţionând că Republica Moldova a făcut paşi concreţi şi importanţi pentru a diminua fenomenul migraţie şi trafic de fiinţe umane.

Amintim că 17 cetățeni moldoveni dintre cei  22, care se aflau în dificultate în Regatul Spaniei, s-au întors în Republica Moldova. Acestora le-ar fi fost luate pașapoartele, iar pentru muncă erau remunerați cu mult mai puțini bani decât li s-a promis.

Fluxul de știri
0