Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Radio Moldova marchează 88 de ani de activitate

© Sputnik / OsmatescoTamara Berzoi
Tamara Berzoi - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 30 octombrie, postul național, Radio Moldova marchează 88 de ani de activitate. Pe parcursul acestor ani, generații de jurnaliști, redactori, editori și oameni de artă au muncit cu dăruire pentru a aduce în casele radioascultătorilor știri, emisiuni interesante, concerte, transmisiuni în direct și spectacole radiofonice.
Radio Moldova marchează 88 de ani de activitate

Invitată în studioul Radio Sputnik Moldova, Tamara Berzoi - vocea de aur a radioului și televiziunii naționale, a relatat că, pe timpuri, radioul și televiziunea moldovenească erau nelipsite în casele oamenilor.

"Erau gospodării care aveau două aparate, unul în casă și altul în ogradă, pentru a nu pierde nici o noutate. Primeam saci de scrisori de la admiratori și de la fidelii noștri ascultători. La postul de radio se transmitea muzică clasică, emisiuni literare extraordinare și concerte minunate", a menționat invitata.

Tamara Berzoi afirmă că radioul național a devenit celebru grație personalităților care i-au creat imaginea și persoanelor de cultură, care au promovat cu multă căldură și dragoste valorile poporului nostru.

"La Radio Moldova aveam o echipă extraordinară pe care o admiram și învățam zi de zi ceva nou de la ei. Cel mai important moment este că în echipa noastră tot timpul se citea, iar măiestria jurnaliștilor mereu a fost apreciată", a conchis Tamara Berzoi.

În prezent, grila Radio Moldova conține 83 de emisiuni, printre care 16 sunt din Fondul de Aur al instituției media. De-a lungul timpului, în arhiva sonoră a radiodifuziunii naționale au fost depozitate peste 120 de mii de înregistrări.

Mai multe informații  la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0