Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Durere fără margini: Încă un copil a murit din cauza intoxicației la Cantemir

© Sputnik / Анатолий Медведь / Accesați arhiva multimediaLa spital
La spital - Sputnik Moldova
Abonare
Și cel de al treilea copil din familia care s-a intoxicat la Cantemir a murit la spital.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Cel de-al treilea copil intoxicat cu o substanță chimică în raionul Cantemir a murit. Minorul avea 8 ani și a fost dus în stare foarte gravă la Institutul Mamei și al Copilului din Capitală.

El a fost internat în secţia Reanimare Chirurgicală şi toxicologie. Medicii au depus toate eforturile pentru a-i salva viața, însă fără succes.

Pacient la spital - Sputnik Moldova
Societate
O familie intoxicată la Cantemir: Doi copii au murit la spital

Amintim că doi copii au murit la spitalul raional din Cantemir după ce au fost transportați în stare gravă la unitatea medicală, având semne de intoxicație cu o substanță chimică.

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă a fost solicitat la o familie din localitatea Flocoasa, raionul Cantemir. Pacienții, două femei și trei copii în vârstă de 4, 8 și 11 ani, prezentau simptome de vomă, greață, amețeli.

La fața locului s-au deplasat două echipe de asistență medicală urgentă. În urma examinării și din cele relatate de pacienți, simptomele ar fi apărut ca urmare a otrăvirii cu o substanță chimică toxică (posibil pesticide).

Pacienților li s-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital și au fost transportați la Spitalul Raional Cantemir. Din păcate, doi dintre copii au decedat la spital. Ceilalți trei pacienți se aflau în stare gravă și au fost transportați la Chișinău.

Îngrozitor: Încă un copil a murit din cauza intoxicației cu ciuperci>>>

Cele cinci persoane intoxicate sunt membri ai aceleiași familii și s-ar fi otrăvit cu fungicide, cu care au stropit grâul pe care l-au recoltat, potrivit publika.md.

Se pare că grâul fusese stropit mai devreme cu substanțe chimice, pentru a-l proteja de insecte. Cerealele au fost puse la păstrare în verandă, în apropierea camerelor unde dormeau membrii familiei.

Fluxul de știri
0