Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care este taxa pentru rezervarea unui loc de veci în cimitirele din Capitală

© Sputnik / OsmatescoLudmila Boțan
Ludmila Boțan - Sputnik Moldova
Abonare
Ludmila Boțan, directoarea întreprinderii municipale "Combinatul Servicii Funerare", a declarat că tarifele pentru înhumarea persoanei și rezervarea unui loc de veci sunt stabilite în funcție de categoria cimitirului.
Care este taxa pentru rezervarea unui loc de veci în cimitirele din Capitală

În total, sunt trei categorii de cimitire, ce se determină după nivelul de amenajare precum: apeduct, gard, pază, asfalt, iluminare.

Astfel, în prima categorie este inclus Cimitirul Central de pe strada Mateevici, care în popor e numit și cimitirul de pe strada Armenească, unde un loc de veci costă 1.500 de lei, iar rezervarea 5500 de lei. Aici pot fi înhumate doar persoanele care au rude de gradul I deja înmormântate, sau dacă e vorba de o persoană cu merite deosebite în acest sens fiind necesară și o decizie a administrației Capitalei.

"La cimitirul Sfântul Lazăr, care face parte din a II-a categorie, prețul pentru înhumare este de 1.000 de lei, iar rezervarea este de 4000 de lei", a precizat Ludmila Boțan.

Pentru cimitirele de categoria a treia prețurile sunt mai mici.

"La cimitirele de categoria a treia preturile de înhumare sunt de 700 de lei, iar pentru rezervare prețul este de 1.500 de lei", a punctat Ludmila Boțan.

Totodată, pentru a intra pe teritoriul cimitirului șoferul unui autovehicul va plăti zece lei. Intrarea unei mașini care cântărește până la 3,5 tone costă 50 de lei, iar pentru cele cu tonaj mai mare este de o sută de lei.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0