Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zinaida Greceanîi: Referendumul, după alegeri

© Sputnik / OsmatescoZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că ideea organizării unui referendum în ziua alegerilor parlamentare nu este oportună.
Zinaida Greceanîi: Referendumul, după alegeri

"Eu nu cred că în ziua scrutinului parlamentar noi trebuie să organizăm un referendum. Nu este corect", a spus Greceanîi.

"Un referendum privind orientarea strategică a Republicii Moldova ar putea fi organizat, însă după alegerile parlamentare. După alegeri am putea să-i întrebăm pe cetățeni ce își doresc ei", a precizat Zinaida Greceanîi.

Partidul Democrat a declarat că își rezervă dreptul de a iniţia organizarea unui referendum pentru introducerea în Cnstituție a sintagmei ”integrarea europeană”. Acest referendum, consideră democrații, ar fi rațional să fie organizat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare pentru a economisi bani.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0