Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip merge la Minsk cu o agendă încărcată

© Photo : Direcţia comunicare și protocol, Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Pavel Filip va efectua o vizită de lucru la Minsk. Vizita va dura trei zile și include aspecte economice și politice.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, prim-ministrul Pavel Filip va efectua o vizită de lucru în Republica Belarus, cu ocazia participării la reuniunea Grupului de bază al Conferinței pe probleme de securitate de la Munchen, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău.

Guvernul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova
Pavel Filip merge la Minsk cu o propunere pe care belarușii nu o vor putea ignora

Delegația oficială a Republicii Moldova se va deplasa în Belarus cu noua rută aeriană directă Minsk-Chișinău, care va fi inaugurată, marți, 30 octombrie. Lansarea cursei a devenit posibilă urmare a înțelegerilor dintre Guvernul Republicii Moldova și autoritățile belaruse.

În cadrul vizitei, premierul Pavel Filip va avea întrevederi bilaterale cu președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko și cu prim-ministrul Serghei Rumas.

Agenda premierului include, de asemenea, întrevederi cu oficiali și parlamentari din alte ţări. Pe 1 noiembrie, în cadrul conferinței pe probleme de securitate de la Munchen, Pavel Filip va susține un discurs privind conflictele regionale.

Ediţia din anul curent a reuniunii Grupului de bază al Conferinței pe probleme de securitate de la Munchen este organizată în parteneriat cu Guvernul Republicii Belarus și oferă o platformă neutră pentru dezbateri politice. Înaltul for va reuni politicieni şi factori de decizie importanţi în domeniul politicii externe şi de securitate din întreaga lume, contribuind la revitalizarea proceselor de negocieri latente.

Fluxul de știri
0