Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Catastrofă aviatică: O navă cu 188 de persoane la bord s-a brăbușit - Video

Abonare
Un avion cu 188 de persoane la bord s-a prăbușit în Indonezia, în timp ce efectua o cursă internă.

CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. O aeronavă operată de compania aeriană indoneziană low-cost Lion Air s-a prăbușit în timpul zborului intern din Jakarta, confirmă agenția de salvare a țării.

"S-a confirmat că s-a prăbușit", a declarat Yusuf Latif, purtător de cuvânt al agenției indoneziene de salvare, citat de Reuters. Avionul urma cursa din capitala indoneziană Jakarta către orașul Pangkal Pinang de pe Sumatra, un zbor puțin mai lung de o oră.

​Latif a spus că avionul a pierdut contactul cu controlul traficului aerian la aproximativ 13 minute de zbor și s-a prăbușit în mare.

Avionul a cerut o aterizare de urgență aproape imediat după ce a decolat, a declarat Sindu Rahayu din cadrul Direcției Generale de Transport Aerian în cadrul unei conferințe de presă. El a adăugat că autoritățile au pierdut contactul cu avionul după solicitare.

​188 de persoane, inclusiv echipajul, se aflau la bordul unui avion când s-a prăbușit, a declarat un oficial al ministerului de transport.

Avionul a fost plin cu pasageri, au confirmat oficialii într-o conferință de presă, citați de BBC. La bord se aflau 178 de adulți, un copil și doi bebeluși. Echipajul a inclus doi piloți și cinci însoțitori de bord.

​Ziarul Jakarta Post a anunțat luni că un echipaj de remorcher care operează în zona presupusă a accidentului a văzut avionul prăbușit, pretins a fi un avion Lion Air.

"La 7:15 dimineața remorcherul a raportat că s-a apropiat de locul respectiv, iar echipajul a văzut resturile unui avion", a declarat oficialul serviciului de trafic al navelor din Tanjung Priok, Jakarta de Nord. La ora 9 dimineața nu a existat niciun raport despre pasageri sau echipajul avionului, a spus el.

​​Fotografiile care circulă pe rețelele de socializare par să arate lucrurile pasagerilor și bucăți ale avionului recuperate de salvatori.

 

Fluxul de știri
0