Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ministrul Agriculturii explică de ce producătorii de mere se confruntă cu probleme grave

© Sputnik / OsmatescoNicolae Ciubuc
Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a explicat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii”, moderată de Tatiana Cebotari, de ce agricultorii întâmpină mai multe dificultăți la comercializarea produselor.
Ministrul Agriculturii explică de ce producătorii de mere se confruntă cu probleme grave

Nicolae Ciubuc a menționat că recolta mai bogata cu circa 30 la sută din acest an a dus la aceea că producătorii agricoli se confruntă cu probleme la comercializarea fructelor. O altă cauză care a favorizat apariția acestor dificultăți este faptul că prețul la sucul concentrat achiziționat la nivel mondial a scăzut de două sau chiar trei ori.

Cu toate acestea, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc spune că adevăratele motive care au dus la apariția acestor dificultăți în ceea ce ține de comercializarea fructelor de sezon urmează a fi identificate de minister.

Nicolae Ciubuc a mai spus că fermierii din țara noastră ar trebui să se concentreze în continuare pe agricultura performantă.

" Producătorii agricoli din Republica Moldova trebuie să înceapă a face agricultură performantă. Să investească în sistemele de irigare, cele antigrindină precum și să se asocieze cu alți fermieri în scopul construirii unui frigider, de altfel, problemele cu care se confruntă în acest an vor persista și în viitor. Trebuie să existe o cultură în acest sens și să nu se mai facă agricultură cum făceau buneii noștri", spune ministrul Nicolae Ciubuc.

Fluxul de știri
0