Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Diversificarea alimentației la bebeluși: Sfaturile consultantului în alăptare

© Sputnik / OsmatescoAlina Șmurun
Alina Șmurun - Sputnik Moldova
Abonare
Bebelușul este pregătit pentru diversificarea alimentației în jurul vârstei de șase luni. Indiferent dacă copilul este alimentat exclusiv natural, artificial sau mixt, la un moment dat, laptele și preparatele simple din lapte nu mai sunt suficiente. Diversificarea la bebeluși presupune introducerea de alimente solide, treptat, sub diferite forme.
Diversificarea alimentației la bebeluși: Sfaturile consultantului în alăptare

Organizația Mondială a Sănătății recomandă mamelor să înceapă diversificarea alimentației la bebeluși după vârsta de șase luni în paralel cu alăptarea. Cu toate acestea, vârsta nu este una exactă, unii copii fiind pregătiți mai devreme, în timp ce alții sunt reticenți și încep diversificarea mai târziu. Există alimente benefice bebelușilor, dar și mâncăruri ce nu ar trebui sub nici o formă să facă parte din diversificare, spune co-fondatorul "Mămica Alăptează", Alina Șmurun.

"Bebelușii de pană la șase luni nu au încă dezvoltarea necesară pentru a înghiți alimente solide, iar din acest motiv se recomandă diversificarea începând de la, cel devreme, șase luni. Astfel, introducerea diversificării trebuie să fie treptată, deoarece copilul nu este pregătit pentru cantități mari de produse", a declarat  Alina Șmurun pentru radio Sputnik Moldova.

Potrivit Alinei Șmurun, laptele matern rămâne alimentația de bază a copilului până la un an, chiar dacă a început diversificarea. Cei mai mulți părinți încep diversificarea cu piureuri simple, dintr-un singur ingredient, fără sare sau zahăr adăugat. Exemple de astfel de piureuri sunt: piure de morcov, dovleac, mere, piersici, banane sau pere. Înainte de a introduce alimentele solide în alimentația micuțului este recomandabilă consultația medicului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0