Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețul merelor de la producător în Moldova este mai mic decât o călătorie cu troleibuzul

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Accesați arhiva multimediaLivadă, mere
Livadă, mere - Sputnik Moldova
Abonare
În anul 2018, producătorii moldoveni vor obține cea mai mare recoltă de mere din ultimii 10 ani. Potrivit calculelor este vorba despre 505 mii de tone.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Prețul de referință pentru un kilogram de mere achiziționat pentru procesare în Moldova a fost stabilit la valoarea de 1 leu și 20 de bani, mai puțin decât o călătorie cu troleibuzul în Chișinău, care costă 2 lei. 

Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Ministrul Agriculturii explică de ce producătorii de mere își dau marfa pe nimic

În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea cu privire la stabilirea prețului de referință pentru un kilogram de mere achiziționat pentru procesare, luată la ședința Consiliului pe filiera de produs legume – fructe proaspete și procesate din cadrul Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului.  

În anul 2018, conform prognozelor Asociației Moldova Fruct, producătorii moldoveni vor obține cea mai mare recoltă de mere din ultimii 10 ani. Potrivit calculelor este vorba despre 505 mii de tone.

Totodată, potrivit datelor MADRM, în anul 2017 au fost exportate 222 de mii de tone de mere.

În prezent, prețul merelor la piață și în magazine variază între 5 și 10 lei. 

Fluxul de știri
0