Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul a ținut cont de opinia avocaților

© Sputnik / OsmatescoSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul democrat, Sergiu Sârbu, a explicat de ce Parlamentul și-a revizuit poziția la proiectul de modificare Codului de Procedură Penală cu referire la aplicarea arestului preventiv.
În sfârșit Parlamentul a ținut cont de opinia avocaților

Deputatul Sergiu Sârbu a explicat în studioul radio Sputnik Moldova de ce parlamentarii au decis să excludă din proiect condițiile care urmau a fi îndeplinite cumulativ pentru a nu fi aplicat arestul preventiv.

El a spus că amendamentele noi au fost excluse pentru că ”au lăsat loc de interpretări și a provocat nemulțumiri în rândul avocaților și experților".

Parlamentul, a spus deputatul, a vrut doar să extindă lista de condiții pentru a aplica arestul preventiv. Era vorba de cazul infracţiunilor care, au fost săvârşite fără aplicarea constrângerii fzice sau psihice, care nu s-au soldat cu cauzarea de prejudicii vieţii şi sănătăţii persoanei sau nu au fost săvârşite de un grup criminal organiząt, sau când învinuitul nu a recunoscut vina în comiterea infracţiunii.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0