Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reforma salarizării se va desfășura în două etape: Cine vor fi beneficiarii

© Sputnik / OsmatescoOctavian Armașu, și Eugeniu Nichiforciuc
Octavian Armașu, și Eugeniu Nichiforciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Din 1 decembrie 2018 intră în vigoare reforma salarizării. Peste 150 de mii de bugetari vor primi salarii mai mari cu peste 20, 50 sau 90 de procente . De majorări salariale vor beneficia funcționarii din educație, sănătate, asistență socială, dar și reprezentanții autorităților publice locale.
Reforma salarizării se va desfășura în două etape. Cine vor fi beneficiarii

Partidul Democrat deja planifică a doua etapă a reformei salarizării, care va fi implementată în primăvara anului 2019. Astfel, reforma se va desfășura în două etape, iar potrivit proiectului, Guvernul va fi obligat să majoreze în fiecare an salariile bugetarilor. Declarația aparține deputatului democrat Eugeniu Nichiforciuc și a fost făcută în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei".

"Etapa a doua a salarizării va viza categoriile de cetățeni care nu beneficiază de majorări în cadrul primei etape a reformei. Majorarea salariilor nu este un lux pentru cetățeni. Dimpotrivă, noi încă trebuie să muncim mult pentru ca cetățenii să trăiască într-un stat prosper și să nu ducă lipsă de nimic. Suntem siguri că aceste proiecte bune vor fi menținute și dezvoltate în continuare", a menționat Eugeniu Nichiforciuc.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a dat asigurări că prin realizarea prevederilor bugetare detaliate pe termen mediu există posibilitatea de a menține și a dezvolta mai departe acest sistem de salarizare și de a majora salariile pentru cel puțin următorii doi ani.

Mai multe informații aflați din fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0