Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon salută candidatura propusă de Guvern pentru funcția de ambasador în Elveția

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut o întrevedere cu Oxana Domenti, Ambasador desemnat al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Oxana Domenti, Ambasador desemnat al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a susținut fără echivoc candidatura Oxanei Domenti pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu Oxana Domenti, ambasador desemnat al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană, potrivit unui comunicat al Președinției.

”Oxana Domenti este o persoană profesionistă și sunt sigur că va depune tot efortul pentru a valorifica la maximum potențialul de colaborare dintre Republica Moldova și Elveția”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, președintele  i-a urat Oxanei Domenti succes în noua sa funcție. Dodon și-a exprimat încrederea că noul ambasador al țării noastre în Elveția va contribui la dezvoltarea și aprofundarea relațiilor bilaterale în diverse domenii de interes reciproc.

Candidatura Oxanei Domenti pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană a fost avizată pozitiv de Guvern și comisia parlamentară de profil. Fostul deputat Oxana Domenti a fost înaintată în funcția de ambasador de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Женева - Sputnik Moldova
Politică
Oxana Domenti este propusă pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Elveția

Totodată, Oxana Domenti va deține și funcția de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă oficiul ONU de la Geneva.

Numirea Oxanei Domenti în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană și Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă oficiul ONU de la Geneva are loc în baza decretului președintelui țării.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului.

Cine este Oxana Domenti

Oxana Domenti a fost deputat pe listele PCRM în Parlamentul de legislatura a XIX și a XX. În decembrie anul trecut, Oxana Domenti a renunțat la mandatul de deputat. În funcția sa de parlamentar, a ocupat funcţia de preşedinte al Comisiei pentru protecţie socială, sănătate şi familie. De asemenea, Oxana Domenti a fost și vicepreşedinte al Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe.

În perioada 2003 – 2009, a fost consilier prezidenţial în problemele dezvoltării sociale.

Cunoaște limbile rusă, engleză și franceză.

Remanieri de cadre la nivel înalt operate de Guvern>>>

A fost decorată cu Ordinul „Gloria Muncii” și cu ordinul „Cuvioasei Parascheva” al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Funcția de ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană a rămas vacantă după ce Tudor Ulianovschi a fost numit ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Confederaţia Elveţiană au fost stabilite la 2 septembrie 1992.

Fluxul de știri
0