Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Camere de supraveghere instalate în WC-ul unui local din Chișinău

© Sputnik / OsmatescoSergiu Bozianu
Sergiu Bozianu - Sputnik Moldova
Abonare
Obișnuiești să iei masa în oraș? Proprietarii unor localuri din Chișinău își monitorizează clienții chiar și în WC.
Camere de supraveghere instalate în WC-ul unui local din Chișinău

Montarea și utilizarea camerelor video în spațiile sanitare sau vestiare este strict interzisă. Respectiv, agenții economici care își supraveghează atât de strict angajații sau clienții sunt pasibili de pedeapsă. Directorul Asociației pentru Protecția Vieții Private, Sergiu Bozianu, spune că în Chișinău a fost un caz în care proprietarul localului își monitoriza clienții până și în WC.

„Este strict interzisă montarea și utilizarea camerelor video în cabinele de baie sau vestiare. La noi a fost un caz când într-un local au fost depistate camere de supraveghere în WC atât la bărbați, cât și la femei. Proprietarul a motivat prin faptul că se deteriora mobilierul foarte des", a declarat directorul Asociației pentru Protecția Vieții Private, Sergiu Bozianu, în studioul Radio Sputnik Moldova.

Cert este că în majoritatea localurilor din Chișinău, camerele de supraveghere sunt instalate ilegal, spune Sergiu Bozianu.

„În marea majoritatea localurilor din Chișinău sunt camere video în săli și vestiare. Ca să fie instalate legal, proprietarul localului trebuie să aibă acceptul Centrului Național Pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. În marea majoritate a cazurilor, aceste camera sunt instalate ilegal", adaugă directorul Asociației pentru Protecția Vieții Private, Sergiu Bozianu.

De altfel, mulți agenți economici nu se conformează prevederilor legale și folosesc diverse șiretlicuri pentru a-și monitoriza ilegal angajații și clienții.

„Astăzi sunt folosite diferite metode de a camufla camerele de supraveghere astfel încât să nu fie observate", adaugă Sergiu Bozianu.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0