Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce s-a întâmplat cu inițiativa care ar fi pus în mare dificultate funcționarii publici

© Sputnik / OsmatescoIna Șupac
Ina Șupac - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul de lege care prevede ca funcționarii publici să nu poată fi membri ai partidelor politice nu va mai fi examinată de actualul Parlament.
Ce s-a întâmplat cu inițiativa care ar fi pus în dificultate funcționarii publici

Interdicția urma să fie inclusă în Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public. Potrivit deputatului comunist Ina Șupac, unul din autorii proiectului, modificările la legile respective mai stipulează că funcționarii publici nu vor putea face declarații în favoarea sau defavoarea partidelor politice sau a altor organizații social-politice. Ina Șupac a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că inițiativa comuniștilor este una oportună.

Anterior, deputații din coaliția majoritară au declarat că această modificare riscă să depășească limitele constituționale și că proiectul contravine standardelor internaționale. Potrivit unor informații de ultimă oră, Parlament nu va mai examina acest proiect.

Autor Eduard Maciac

 

Fluxul de știri
0