Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Agricultorii sunt îndemnați să facă asta: Anunțul ministrului Ciubuc

© Sputnik / Rodion ProcaToamna de Aur Orhei
Toamna de Aur Orhei - Sputnik Moldova
Abonare
Încă un pas făcut spre dezvoltarea zonelor rurale: agricultorii cu experiență sunt îndemnați să practice agroturismul - Iată anunțul ministrului Nicolae Ciubuc.

CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Autoritățile au făcut încă un pas pentru a-i sprijini pe proprietarii de pensiuni agroturistice. Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului a aprobat regulamentul cu privire la modul de transmitere, schimbare a destinației și schimb de terenuri. 

Potrivit ministrului Agriculturii, Nicolae Ciubuc, proprietarii de terenuri agricole care activează de cel puțin de cinci ani în domeniu, sunt încurajați să deschidă pensiuni agroturistice, deoarece nu vor mai trebui să schimbe destinația terenului și să achite mijloace financiare pentru scoaterea din circuitul agricol a terenului.

”Prin aprobarea acestui regulament extindem oportunitățile de dezvoltare rurală și locală, facilităm atragerea turiștilor în regiunile țării noastre și oferim posibilitatea tuturor agricultorilor de a-și dezvolta o afacere în domeniul agroturismului. Ne asumăm să promovăm și susținem în continuare implementarea politicilor care vor contribui la dezvoltarea durabilă a regiunilor și a zonelor rurale”, a scris Ciubuc pe pagina sa de Facebook.

În ultimii opt ani, peste 140 de milioane de lei au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională pentru dezvoltarea turismului din țara noastră. Potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, din acești bani au fost restaurate șapte obiective turistice, iar alte șapte proiecte se află în plin proces de realizare.

În 2017, Republica Moldova a înregistrat o creștere cu 50 la sută a numărului de cetățeni străini care au vizitat-o, față de 2015. Tot anul trecut, numărul vinăriilor care oferă servicii turistice s-a dublat, iar numărul vizitatorilor de destinații turistice vitivinicole a crescut cu 20 la sută.

Fluxul de știri
0