Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorolog: Vremea se schimbă radical – iată cum va fi sfârșitul de săptămână

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaОсень в Сибири
Осень в Сибири - Sputnik Moldova
Abonare
Luna octombrie este caracterizată în general de variații bruște ale vremii, astfel că ne poate oferi atât episoade de frig și vreme rea, cât și zile însorite, cu temperaturi de vară.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. După un scurt episod de vreme mai rece, cu vânt puternic și precipitații sporadice, spre sfârșitul săptămânii tabloul se schimbă radical și ne vom bucura iarăși de temperaturi foarte ridicate, mai puțin obișnuite pentru această perioadă a anului.

Administrația de Meteorologie din România a anunțat că un ciclon tropical va aduce iarăși temperaturi de vară în zilele următoare.

 vînt - Sputnik Moldova
Alertă meteo: Moldova sub cod galben de vânt puternic

Meteorologul ANM Teodora Cumpănașu a anunțat la Digi24 că temperaturile vor crește începând de vineri. Schimbările în evoluția vremii vor fi semnificative se vor simți chiar din această noapte, a precizat specialistul.

Dacă joi temperaturile rămân în continuare modeste, treptat, începând de vineri, vor fi peste 15 grade în multe zone din țară, iar în zilele următoare valorile termice maxime vor atinge și chiar vor depăși izolat 25 de grade, pragul termic pentru o zi de vară, a subliniat Cumpănașu.

Vremea va evolua la fel și în țara noastră. Joi mai rămâne în vigoare avertizarea cod galben de vânt puternic. Meteorologii moldoveni au anunțat însă pentru ziua de vineri maxime termice de 15…17 grade Celsius. În nordul țării ar putea să mai cadă precipitații. Minimele nocturne vor coborî până la 3…5 grade.

Sâmbătă însă, odată cu înaintarea ciclonului tropical, temperaturile diurne vor crește până la valori de peste 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, fără precipitații.

În zilele următoare temperaturile vor fi în continuă creștere astfel că vor fi atinse valori maxime de 23…25 de grade. Și minimele nocturne vor urca ușor. Ceea ce înseamnă că am putea un timp să nu ne gândim la iarna care se apropie, ci să ne bucurăm de vremea frumoasă.

Fluxul de știri
0