Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Festivalul de Film Millenium debutează la Chișinău: Vezi programul

© Sputnik / OsmatescoVirgil Mărgineanu
Virgil Mărgineanu - Sputnik Moldova
Abonare
Cinematograful Odeon din capitală găzduiește în perioada 24-26 octombrie un program select de filme documentare. Festivalul își propune să ofere publicului documentare care reflectă și descoperă o altă față a lucrurilor.
Festivalul de Film Millenium, debutează la Chișinău. Vezi programul

În decursul celor zece ani de la lansare, evenimentul a devenit unul dintre cele mai atractive festivaluri de film documentar din Europa. Această ediție va oferi publicului producții pe tematica migrației și a obiectivelor unei lumi aflate în tranziției.

"Gustul Cimentului" este titlul primului film care va fi proiectat în cadrul festivalului. Un documentar fără dialog sau text, dar cu imagini care vorbesc de la sine și scot în evidență un paradox al vremurilor. Muncitorii din Siria construiesc un zgârie—nori, în timp ce în țara lor, casele sunt distruse în urma războiului. Organizatorii au selectat de asemenea un șir de documentare care, în opinia lor, merită a fi vizionate cu mare atenție.

"Cealaltă parte a lucrurilor" (Serbia) este o altă creație cinematografică foarte complexă în care este descrisă drama unei familii din fosta Iugoslavie, mutată forțat, și care luptă pentru democrație și libertate. Filmul va fi difuzat tot astăzi cu începere de la ora 19 00.

Festivalul de Film Millenium se va încheia vineri, 26 octombrie, cu documentarul "O femeie capturată".
Organizatorul festivalului și directorul OWH Studio, Virgiliu Mărgineanu, a oferit mai multe detalii despre acest eveniment în exclusivitate pentru Radio Sputnik Matinal.

 

Fluxul de știri
0