Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Povestea camerunezului care și-a pierdut familia: Ce i-a promis președintele Dodon

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Igor Dodon s-a întâlnic cu bărbatul care și-a pierdut familia în urma exploziei din Capitală
Președintele Igor Dodon s-a întâlnic cu bărbatul care și-a pierdut familia în urma exploziei din Capitală - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon i-a făcut o promisiune camerunezului care și-a pierdut familia în urma exploziei din sectorul Râșcani care a avut loc pe 6 octombrie.

CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Bărbatul care și-a pierdut întreaga familie în urma exploziei din sectorul Râșcani al Capitalei va deveni cetățean al Republicii Moldova. Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că va depune eforturi pentru ca în cel mai scurt timp Nana Tehouffa Vidal Josep, care este cetățean al Camerunului, să-i fie acordată cetățenia în cel mai scurt timp.

Bărbatul i-a spus șefului statului că are doar permis de ședere provizoriu și se teme că nu va putea să viziteze mormintele soției și copilului său.

”Nu este corect și este inuman ca persoana care și-a pierdut întreaga familie în urma tragicului accident să nu dispună de posibilitatea de a vizita mormintele persoanelor dragi și de a continua viața în țara în care a trăit în ultimii șapte ani”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În seara de 6 spre 7 octombrie, în sectorul Râșcani al Capitalei, într-o clădire situată pe bd. Moscova 11, s-a produs o explozie. În urma deflagrației au fost distruse în totalitate patru apartamente. Salvatorii au scos de sub dărâmături corpurile neînsuflețite ale unei femei de 30 de ani și a copilului ei de 4 anișori. În total, în urma deflagrației și-au pierdut viața cinci persoane.

Când vor reveni în apartamente locatarii blocului afectat de explozie>>>

Potrivit autorităților, explozia s-a produs din cauza scurgerilor de gaze de la o butelie instalată ilegal într-un apartament.

Fluxul de știri
0