Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Deputat, despre avantajele legii salarizării

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul democrat Sergiu Sârbu a oferit în studioul radio Sputnik Moldova mai multe detalii cu privire la reforma sistemului de salarizare.
Deputat, despre avantajele legii salarizării.

Parlamentarul a afirmat că în ultimii ani  s-a creat o inechitate, o diferență foarte mare între salariul minim și salariul maxim, de aproape 33 de ori mai mare, ceea ce constituie o diferență enormă. Prin urmare, a spus Sârbu, s-a decis să fie eliminată această discrepanță, să fie redusă la maximum această inechitate socială.

Deputatul a precizat că noua reformă a sistemului de salarizare va fi una de substanță, care va avea și un cost de câteva miliarde de lei. Prin implementarea noii legi a salarizării se va reduce esențial decalajul dintre salariul maxim și salariul minim.

„În prezent, acest decalaj este de 33 la 1, iar după implementarea legii discrepanța va fi de doar 15 la 1", a precizat deputatul Sergiu Sârbu.

Noua reformă a salarizării va fi implementată din 1 decembrie 2018. Printre domeniile profesionale vizate sunt educaţia, sănătatea, asistenţa socială şi autorităţile publice locale. Astfel, peste 150 de mii de bugetari vor beneficia de aceste majorări. Salariile vor crește cu 20, cu 50, iar  pentru unii chiar şi cu 90 la sută.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0