Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție: Vă fură banii de pe card în plină stradă, chiar dacă aveți cardul în buzunar

© Sputnik / Владимир Трефилов / Trecere la banca de fotografiiTerminal Bancar - Imagine Simbol
Terminal Bancar - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Este vorba despre o nouă metodă găsită de hoţi pentru a face rost de bani, care este extrem de nocivă pentru utilizatorii de carduri contactless.

BUCUREŞTI, 23 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Ţinerea banilor pe card nu mai este o soluţie sigură în faţa hoţilor. Şi aceasta fiindcă oamenii certaţi cu legea se dovedesc a fi deosebit de inventivi şi ancoraţi în realitate.

Persoanele aflate în pericol să rămână leftere sunt cele care folosesc carduri contactless, deoarece hoţii au creat aplicaţii care citesc cardurile doar apropiindu-le de viitoarele victime.

Inga Albu - Sputnik Moldova
Atenție la cumparăturile online: Îți poți pierde toți banii de pe card

De obicei, dispozitivul de citire a datelor este ascuns, mascat și hoțul va căuta să se apropie de portofel, acolo unde este ținut cardul, informează antena3.ro

Apoi, după ce datele de pe card sunt copiate, hoţii fac o copie a cardului. Nu vă gândiţi că durează prea mult realizarea copiei. Specialiştii spun că nu este nevoie decât de cinic secunde pentru asta. Ulterior, hoţii vor face cumpărături, până vă vor lăsa fără nici un ban.

Totuşi, există şi metode prin care te poți feri de cei care vor să le copieze datele de pe cardurile contactless. În principiu, trebuie folosită o metodă care să se interpună între cititorul cardului şi card.

În acest sens, există suporturi de card ce le ţin în siguranţă sau puteți înveli cardurile în staniol.

Fluxul de știri
0