Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Franţa, în stare de şoc: Un student îşi ameninţă profesoara cu o armă - Video

CC0 / Pixabay / NestoR019 / Pistol
Pistol - Sputnik Moldova
Abonare
O înregistrare video îngrozitoare, care prezintă un student într-o școală franceză care amenință o profesoară cu o "pistol" fals în clasă, a șocat Franța. Se ridică întrebări cu privire la regularitatea unor astfel de incidente și la răspunsul autorităților.

CHIȘINĂU, 22 oct — Sputnik. Filmul viral, distribuit inițial pe Snapchat, arată o clasă într-o școală din comuna Creteil, în suburbiile sud-estice ale Parisului. Un elev se află în mijlocul sălii de clasă și o amenință pe profesoară cu un obiect care arată ca un pistol și cere ca ea să scrie "prezent", nu "absent" în lista de prezență. Toto acolo se află un alt elev care face gesturi obscene spre camera de filmat.

Presa franceză declară că arma a fost "un pistol cu bile de tip airsoft" sau un pistol jucărie — care nu ar fi putut să-i facă rău profesoarei. În ciuda situației șocante, profesoara pare imperturbabilă, de parcă nu este prima dată când s-a întâmplat acest lucru.

În urma incidentului, profesoara a depus o plângere și doi studenți de 16 ani ani fost luați în custodie, potrivit presei franceze. Studentul care a făcut gesturile obscene a fost eliberat curând, în timp ce principalul făptuitor este în custodie și va sta în fața unei curți pentru minori duminică.

Această istorie a provocat șocuri și indignări în partea socială a mass-mediei, cu oameni care ridică întrebări cu privire la pedeapsa pentru studenți, dacă reacția profesorului era adecvată și cum ar trebui să răspundă autoritățile. "Sper că vor fi pedepsiți sever", a scris o persoană.

Передача машин скорой медицинской помощи Свердловской области - Sputnik Moldova
Rusia
Focuri de armă într-un colegiu din Rusia: Agresorul s-a sinucis

Primarul orașului Nancy, Laurent Henart, și-a exprimat "indignarea". Comunitatea educațională ar trebui să ia măsuri excepționale "pentru a asigura securitatea" în școli, a scris el pe Twitter.

Președintele francez Emmanuel Macron a numit incidentul "inacceptabil" și a îndemnat ministerele de Interne și Educație să se ocupe de acest caz.

"În fiecare zi, profesorii sunt insultați", a comentat o persoană la postarea lui Macron. O altă persoană a spus că profesorii trebuie să facă față violenței, insultelor și amenințărilor aproape în fiecare zi. "Ar trebui să ne obișnuim cu această violență zilnică gratuită? Lumea Nouă a lui Macron! "A exclamat o persoană.

Marin Le Pen, președintele Adunării Naționale a Franței (fostul Frontul Naţional), a scris pe Twitter că profesorul a părea relativ calm. Lipsa unei raportări imediate și a plângerii din partea școlii "sugerează că acest tip de incident este regulat", a scris ea.

Fluxul de știri
0