Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania, despre decizia lui Trump de a se retrage din Tratatul INF: Dezastruoasă

Abonare
Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat sâmbătă că ţara sa se vor retrage unilateral din tratatul cu Rusia privind forţele nucleare intermediare (INF)

CHIȘINĂU, 22 oct — Sputnik. Ministrul de stat în Ministerul de Externe al Germaniei, Niels Annen, a calificat drept "dezastruoasă" decizia lui Donald Trump privind retragerea SUA din Tratatul INF.

A fost "o decizie dezastruoasă a preşedintelui Trump să renunţe la tratatul INF", a apreciat Niels Annen, într-o postare pe Twitter.

​El a mai adăugat că Europa trebuie să prevină creşterea numărului de rachete cu rază medie de acţiune şi Germania va acţiona în acest sens.

"Vom continua să acţionăm în vederea dezarmării nucleare", a mai scris el, adăugând că şi Rusia trebuie să continue să-şi onoreze obligaţiile. "Europa trebuie să prevină acum o creştere a numărului de rachete cu rază medie de acţiune", a mai avertizat oficialitatea germană, potrivit Agerpres

RSD-10 Pioneer missile system - Sputnik Moldova
Moscova: Ieşirea SUA din Tratatul INF - "un pas foarte periculos"

Dacă SUA continuă să se retragă unilateral din acorduri, atunci Rusia va adopta o serie de măsuri de răspuns, inclusiv militare, a declarat ministrul adjunct de Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Ryabkov.

Tratatul INF din 1987 interzice dezvoltarea, desfășurarea și testarea rachetelor balistice sau de croazieră lansate la sol, cu o distanță cuprinsă între 300 și 3.400 de mile.

Rusia și SUA s-au acuzat în mod repetat de încălcarea tratatului. Cu toate acestea, administrația fostului președinte american Barack Obama a decis să nu renunțe la acord.

Fluxul de știri
0