Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Câți bani le va oferi statul sportivilor care au luat medalii la Jocurile Olimpice

Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, i-a felicitat sportivii care au luat locuri de frunte la Jocurile Olimpice de Tineret.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, s-a întâlnit cu sportivii și antrenorii care au reprezentat Republica Moldova la Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, Argentina. Oficialul i-a felicitat pe sportivi și pe antrenori pentru succesele obținute.

În context, Monica Babuc a declarat că a fost inițiat procesul de elaborare a proiectului ,,Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea cuantumurilor premiilor pentru performanţele obţinute la Jocurile Olimpice de Tineret din anul 2018 (ediția de vară), de la Buenos Aires, Argentina”. Astfel, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a propus ca valoarea premiilor să constituie:

Alexandrin Guțu devine campion olimpic printre tineret - Sputnik Moldova
Sport
Încă o medalie de aur pentru Moldova la Jocurile Olimpice de Tineret

Medalia de aur  - 120 000 lei;            

Medalia de argint - 90 000 lei;           

Medalia de bronz  - 70 000 lei;           

Locul IV - 50 000 lei;

Locul V - 38 000 lei;

Locul VI - 28 000 lei;

Locul VII - 21 000 lei;

Locul VIII - 16 000 lei.

De asemenea, vor fi premiați antrenorii, medici şi masori sportivilor.

La Jocurile Olimpice de Tineret 2018 (ediția de vară) de la Buenos Aires, Argentina, care s-au desfășurat în perioada 6-18 octombrie au participat aproximativ 4000 de tineri sportivi cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani din întreaga lume. Republica Moldova a fost reprezentată de 17 sportivi care au concurat la zece probe olimpice: înot, lupte, judo, badminton, atletism, canotaj, pentatlon, tenis de masă, tir cu arcul, tir.

Dorin Goțonoagă: Visul meu este să ajung la Jocurile Olimpice din 2020>>>

Sportivii noștri au obținut: două medalii de aur – Tatiana Salcuțan (înot) și Alexandrin Guțu (lupte greco-romane); locul IV – Irina Rîngaci (lupte feminine) și Nina Capațina (atletism); locul V – Alin Bagrin (judo); locul VI – Maria Leorda (lupte feminine) și Ivan Corșunov (canotaj). În clasamentul final, țara noastră s-a plasat pe locul 38, reușind să surclaseze state, precum: Austria, Belarus, Canada, Olanda, Spania, Turcia.

Fluxul de știri
0