Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numele Schumacher va reveni în Formula 1: Lewis Hamilton e sigur la 100%

© REUTERS / Laszlo BaloghFormula 1 - Imagine Simbol
Formula 1 - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Un nume celebru se pregătește să revină în cea mai prestigioasă întrecere automobilistică, dar purtat de fiul celui care a scris istorie în această competiție.

BUCUREȘTI, 19 oct – Sputnik, Daniel George Nistor. Doi piloți de top, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) și spaniolul Fernando Alonso (McLaren) consideră că fiul lui Michael Schumacher va deveni campion de Formula 1.

Как Sputnik пробежал забег на Всемирном фестивале молодежи и студентов в Сочи - Sputnik Moldova
Video
Cum a alergat echipa Sputnik pe circuitul de "Formula-1" la Soci

"Juniorul" Mick Schumacher a devenit săptămâna trecută campion european de Formula 3.

"Sunt 100% sigur că va fi un alt Schumacher în Formula 1. În primul rând, datorită numelui său, dar şi pentru că face o treabă foarte bună", a declarat Hamilton, citat de AFP, conform Agerpres

Else află la Austin (Texas), unde va avea loc în acest weekend Marele Premiu al Statelor Unite.

"Dacă aş avea un copil dornic să piloteze, sunt sigur că ar putea ajunge în Formula 1 graţie numelui pe care îl poartă, chiar dacă nu ar avea nivelul necesar. Însă Mick îşi face bine treaba şi este un băiat bun. A petrecut câteva weekend-uri cu echipa, cred că anul trecut, şi a fost foarte atent. Are talent, ca şi tatăl său, aşa că nu cred că numele său este o povară. Şi ar fi excelent pentru acest sport", a adăugat britanicul, aflat foarte aproape de câştigarea celui de-al cincilea său titlu mondial în "Marele Circ".

Accident - Sputnik Moldova
Rusia
S-a crezut Schumacher, însă a provocat un accident fatal

Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, împărtăşeşte acest punct de vedere, considerând că pe Mick Schumacher îl recomandă atât rezultatele de până acum, cât şi talentul său de pilot. "Ar fi bine să putem revedea numele Schumacher în Formula 1. Vom vedea ce îi va aduce viitorul. Nu trebuie să fie supus unei presiuni suplimentare faţă de cea pe care o are deja", a spus Alonso.

Primul său titlu internaţional îi aduce lui Mick Schumacher, născut pe 22 martie 1999, puncte preţioase în obţinerea "Super licenţei", document indispensabil pentru a putea pilota în Formula 1.

Fiul septuplului campion mondial de Formula 1 nu este legat pentru moment de nicio echipă din categoria regină a automobilismului. El urmează să concureze anul viitor în Formula 2.

Fluxul de știri
0