Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce românii au boicotat referendumul pentru redefinirea familiei?

© Sputnik / Miroslav RotariDragoș Dumitriu
Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnalistul Dragoș Dumitriu explică de ce românii au boicotat referendumul pentru redefinirea familiei.
Ce de românii au boicotat referendumul pentru redefinirea familiei?

Prezenţa destul de scăzută a românilor la referendumul pentru redefinirea familie, desfășurat în perioada 6-7 octombrie, se explică prin faptul că cetățenii români au ajuns să privească cu indiferență tot ce se întâmplă în afara casei lor. Declarația aparține jurnalistului român Dragoș Dumitriu și a fost făcută pentru Radio Sputnik Moldova.

Jurnalistul spune că, în prezent, România trece printr-o perioadă de cumpănă, iar clasa politică este total confuză.

„România trece printr-o perioadă de cumpănă. Cele mai importante forțe în care lumea are încredere, mă refer la biserică, mass-media, cel mai puternic partid de guvernământ și o organizație civilă, au fost învinse de ceva misterios care s-a manifestat la referendum. Referendumul nu a fost un exercițiu ofensiv, a fost un referendum pentru apărarea ființei spirituale a neamului românesc. Cert este că lumea a refuzat să iasă la urne. De ce? Răspunsuri sunt multe", spune jurnalistul Dragoș Dumitriu.

Cert este că politicienii de la București, în special partidul de la guvernare, au ajuns într-o criză.

„Clasa politică din România trece printr-o zvârcolire, situație pe care nici ei nu o înțeleg. PSD-ul a marșat pentru acest referendum. Celelalte partide au oscilat… Întreaga structură politică a României este debusolată. Vin alegerile. Nu se știe cum va reacționa populația", adaugă jurnalistul.

Amintim că referendumul pentru redefinirea familiei s-a desfășurat pe 6 și 7 octombrie. La scrutin au participat puţin peste 3,7 milioane de români, ceea ce înseamnă 20,41%. Astfel, referendumul a fost invalidat.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0