Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: În Franța se vrea interzicerea ridiculizării celor care vorbesc cu accent

© Sputnik / Ирина Калашникова / Trecere la banca de fotografiiFranța - Imagine Simbol
Franța - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Partidul președintelui francez, Emmanuel Macron, propune interzicerea ridiculizării persoanelor care vorbesc cu accent.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Deputatul pro-prezidențial francez “En Marche!”, Laetitia Avia, a propus un proiect de lege care ar interzice discriminarea lingvistică și ridiculizarea accentului.

Cu o astfel de inițiativă a venit deputatul francez după un incident în care a fost implicat un deputat din opoziție, liderul partidului “La France insoumise”, Jean-Luc Mélenchon, care a avut loc la Adunarea Națională (camera inferioară a parlamentului), în timpul unei discuții cu jurnaliștii.

Группа Lume - Sputnik Moldova
Societate
Irina Tarasiuc și duetul "Lume", persecutați în Franța

Mélenchon a ridiculizat o jurnalistă, care vorbea cu un accent străin.

“Are cineva vreo întrebare formulată în franceză? Mai mult sau mai puțin clar”, a spus Mélenchon după ce i-a fost adresată o întrebare care nu i-a fost pe plac.

“Vorbim mai prost în franceză, chiar dacă avem un accent? Ar trebui să fim umiliți dacă nu avem niște intonații standard? Odată ce accentul reprezintă identitatea noastră, eu și colegii mei din partidul “En Marche!”, am înaintat un proiect de lege prin care glottofobia va fi recunoscută drept sursă de discriminare”, a anunțat parlamentarul pe contul său de Twitter.

În nota explicativă, publicată de deputat în rețele de socializare, se menționează că accentele locuitorilor diverselor regiuni din Franța – Sud, Nord, Est, Paris și suburbia, reprezintă identitatea multor francezi.

Fluxul de știri
0