Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cupa Mondială 2018: Impact pozitiv major asupra economiei şi a imaginii Rusiei în afară

© AP Photo / Dmitri LovetskyCupa Mondială 2018 - Imagine Simbol
Cupa Mondială 2018 - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Cupa Mondială 2018 care a avut loc în Rusia i-a adus economiei naționale un spor de 14,5 miliarde de dolari, a dezvăluit comisia care s-a ocupat de organizarea, iferind informaţii despre impactul pe care l-a avut evenimentul fotbalistic asupra economiei ţării, dar şi asupra imaginii Rusiei printre fanii străini.

BUCUREŞTI, 19 oct – Sputnik, Doina Crainic. În perioada 2013-2018, un total de 952 de miliarde de ruble (14,5 miliarde de dolari) au intrat în economie – echivalentul a 1,1% din PIB –, a afirmat marți Comitetul Local de Organizare în cadrul unei conferințe în Qatar, unde va avea loc următoarea ediție a turneul în 2022, potrivit RT

Alexandra Nadane - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil, dar adevărat: Un tânăr cu Sindrom Down a devenit campion mondial la Taekwondo

Cifra depășește estimările care stabileau că 688 de miliarde de ruble (10,5 miliarde de dolari) vor fi cheltuite pentru găzduirea turneului.

De asemenea, turneul din 2018 a creat până la 315.000 de locuri de muncă pe an pentru ruși, ceea ce a adăugat 459 de miliarde de ruble (7 miliarde de dolari) la venitul populației, au mai afirmat organizatorii.

Beneficiile aduse de găzduirea turneului — care a avut loc între 14 iunie și 15 iulie, fiind desfăşurat la 12 stadioane din 11 orașe-gazdă – vor continua să fie resimțite, inclusiv în domeniul turismului, și se estimează că se ridică la suma de 150-210 miliarde de ruble (2,3-3,2 miliarde de dolari) anual în următorii cinci ani.

La Cupa Mondială s-a înregistrat un mare flux de vizitatori în Rusia, veniţi din cele 31 de ţări care au concurat la turneu, 84% dintre fanii străini spunând că și-au schimbat în bine părerea despre Rusia și 90% afirmând că vor recomanda vizitarea țării, au adăugat organizatorii.

Laura-Andreea Schimbător și Marcel Crivorucenco - Sputnik Moldova
Performanțe deosebite la Campionatului Mondial de telegrafie-viteză

Cu ocazia organizării Cupei Mondiale – care a avut loc pentru prima dată în Rusia –, au fost răspândite în presa occidentală informaţii false şi alarmiste despre presupusele pericole la care ar fi supuşi fanii, de exemplu, despre „grupurile de huligani” care aşteptau să îi atace pe fanii străini.

Însă turneul s-a desfăşurat fără incidente majore și evenimentul a fost lăudat de mulți ca fiind printre cele mai bine organizate Cupe Mondiale care au avut loc vreodată, datorită acțiunii palpitante pe teren și a atmosferei de sărbătoare care a impregnat evenimentul.

Fluxul de știri
0