Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zilele Europene de luptă împotriva traficului de persoane: Cum sunt marcate la Chișinău

© Sputnik / Рухкян / Accesați arhiva multimediaCerșetor
Cerșetor - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 18 – 25 octombrie în țara noastra este marcată ” Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. În țara noastră a fost dat startul campaniei naționale ”Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”, care se va desfășura în perioada 18-25 octombrie. Campania a fost inițiată de către comunitatea antitrafic a Republicii Moldova.

"Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen. Este o chemare la acţiune pentru a stopa această infracţiune prin descoperirea traficanţilor, protejarea copiilor vulnerabili, a femeilor şi bărbaţilor împotriva exploatării, precum şi prin protejarea şi reabilitarea victimelor", este precizat într-un comunicat al Poliției Republicii Moldova. 

În acest context, angajații Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP), împreună cu un grup de studenți, au desfășurat în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt un flash-mob cu genericul „Spunem NU traficului de persoane”, eveniment finanţat de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţiune.

Reținere - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Rețelele de socializare - un pericol: Vezi ce au făcut opt indivizi din Chișinău - Foto

Astfel, tinerii au ținut în mâni mai multe pancarte pe care erau scrise mesajele “Spune nu traficului de persoane!”, „Viața ta nu e marfă!”, „Cere ajutor, nu cerși!”, „Viitorul vă aparține!”  sau “Nu vreau să fiu victimă!”

Totodată, au fost  distribuite trecătorilor pliante şi broșuri informative utile cu privire la riscurile și consecințele traficului de ființe umane, unde pot raporta un caz de trafic, precum și sfaturile de care trebuie să țină cont atunci când decid să se angajeze la muncă peste hotarele Republicii Moldova.

Au angajat o minoră în calitate de bonă, dar au pus-o să se prostitueze – Video>>>

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Sănătății, Muncii, Protecţiei Sociale, Procuraturii Generale, Centrului de asistență și protecție din Căușeni, Centrului de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane.

Campania națională ”Săptămâna Anti-Trafic”, în Republica Moldova este  organizată, pentru al șaptelea an consecutiv.

În primele nouă luni ale anului curent au fost înregistrate 112  infracțiuni de trafic de persoane, fiind identificate 134  victime.

 

 

Fluxul de știri
0