Exclusiv: Va obține sau nu Năstase fotoliul de primar după decizia Judecătoriei Centru

© Sputnik / Андрей Старостин / Accesați arhiva multimediaCiocan de judecată, imagine simbol
Ciocan de judecată, imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Va obține sau nu Andrei Năstase fotoliul de primar, după ce instanța de judecată a decis anularea procesului-verbal și a deciziei de sancționare a lui pentru agitația electorală în ziua imediat anterioară zilei votării ori în ziua votării.

CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Miercuri Judecătoria Chișinău a emis o hotărâre prin care este declarat nul procesul-verbal privind constatarea contravenției săvârșită de Andrei Năstase în ziua alegerilor, dar și a deciziei de sancționare prin care Năstase a fost recunoscut vinovat de agitație electorală în ziua imediat anterioară zilei votării ori în ziua votării, informează Jurnal.md.

Solicitat de Sputnik Moldova să comenteze ce consecințe ar putea avea această decizie, juristul și jurnalistul Ghenadie Vaculovschi a declarat că totul va depinde de interpretarea extensivă a legii.

”Pe de o parte această hotărârea este anulată, pe de altă parte Comisia Electorală Centrală a declarat deja scrutinul nevalabil. Este o situație fără precedent în Republica Moldova și este greu să presupunem ce ar putea urma. Totul va depinde de interesele guvernării și de abilitatea juriștilor de a inventa noi modalități de interpretare extensivă a legislației”, a declarat Vaculovschi.

Comisia Electorală Centrală a declarat alegerile din Chișinău nule>>>

Precizăm că judecătorul a dispus încetarea procesului contravențional intentat împotriva lui Andrei Năstase, din motivul nulității procesului-verbal cu privire la contravenție. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile, la Curtea de Apel Chișinău.

Fluxul de știri
0