Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oameni care au ajutat sinistrații în cazul exploziei din Capitală au fost premiați

© Sputnik / Miroslav RotariВзрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев
Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți voluntari care au ajutat oamenii care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Râșcani al Capitalei au primit mențiuni din partea reprezentanților IGSU.

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Voluntarii care au ajutat sinistrații în urma exploziei din bulevardul Moscova al Capitalei au primit mențiuni de la conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Este vorba de 34 de oameni care s-au oferit să ajute dezinteresat victimele.

Explozie - Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Familiile care au avut de suferit în urma exploziei vor mai primi un ajutor

Conducerea IGSU, reprezentată de general-maiorul Mihail Harabagiu, și vicedirectorul CNAMUP din cadru Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Ghidirimschi, au oferit diplome de onoare persoanelor care s-au implicat în acordarea ajutorului necesar oamenilor.

Șeful IGSU a subliniat aportul imens al voluntarilor în procesul de lichidarea a consecințelor situației excepționale și a mulțumit pentru eforturile depuse în susținerea sinistraților. Mai mult, voluntarii au primit mulțumiri  și din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale fiind apreciați pentru asistența acordată.

Campanie de informare la Orhei: Fără butelii de gaz în locuințe>>>

La lichidarea consecințelor exploziei de pe bulevardul Moscovei 11/5 au fost antrenați peste 100 de angajați ai IGSU cu 16 unități de tehnică specială, pe parcursul a cinci zile, timp în care a durat operațiunea de deblocare, căutare și recuperare. Alături de angajații MAI au lucrat voluntarii care au oferit bunuri și alimente sinistraților. 

Fluxul de știri
0