Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă decizie în cazul epidemiei cu rujeolă: Iată ce a hotărât Ministerul Sănătății

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaPacient la spital
Pacient la spital - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale au decis să schimbe gradul de alertă în cazul îmbolnăvirilor cu rujeolă din cod portocaliu în cod galben, la nivel național.

 

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că numărul oamenilor care se îmbolnăvesc de rujeolă în țara noastră este în scădere. De la începutul lunii octombrie au fost înregistrate doar trei cazuri de infectare cu acest virus. Este vorba de două cazuri la Chișinău și unul la Soroca.

Первый звонок - Sputnik Moldova
Societate
Important: Copiii nevaccinați vor putea merge din nou la școală - Video

Astfel, autoritățile au decis să schimbe gradul de alertă din cod portocaliu în cod galben la nivel național, dar cu menținerea aceluiași grad sporit de vigilență. De la începutul acestui ani și până în prezent au fost înregistrate 296 de cazuri confirmate de rujeolă.

O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în perioada 01.08 - 31.08.2018, fiind înregistrate 239 cazuri confirmate. În perioada 01.09 - 30.09.2018 au fost înregistrate 19 cazuri de rujeolă. Între 01.10 - 08.10.2018 cazuri suspecte de rujeolă nu au fost raportate, iar în perioada 09.10 - 17.10.2018 au fost raportate 3 cazuri suspecte de rujeolă.

Alarmat: Câte cazuri noi de îmbolnăvire cu rujeolă au fost confirmate>>>

Raioanele cele mai afectare de rujeolă sunt Ceadâr Lunga (156 de cazuri), Vulcănești (34 de cazuri), Ungheni (20 de cazuri), Taraclia (12 cazuri), Cahul (10 cazuri) Cantemir (10 cazuri) Ocnița (7 cazuri) Nisporeni (4 cazuri) Glodeni (2 cazuri) Hâncești (un caz) Chișinău (două cazuri) și Soroca (un caz). Reprezentanții Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale avertizează oamenii că singura metodă eficientă împotriva rujeolei este vaccinarea.

Fluxul de știri
0