Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cel mai important eveniment coral din Moldova la cea de-a XI-a ediție

© Sputnik / OsmatescoElena Marian
Elena Marian - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 18-21 octombrie se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Festivalul Internațional de Muzică Corală "A ruginit frunza din vii". Președintele Asociației Muzical-Corale din Republica Moldova, Elena Marian, organizatoarea Festivalului, a povestit ce surprize sunt așteptate în cadrul acestui eveniment deosebit.
Cel mai important eveniment coral din Moldova la cea de-a XI-a ediție

Potrivit Elenei Marian, Festivalul are drept scop promovarea artei muzicale corale pe plan național și internațional. În acest an, la eveniment vor evolua 11 formații corale internaționale din Bulgaria, Letonia, Italia, Macedonia, Polonia, România, Rusia, Spania, Ucraina și Ungaria și nouă formații din Republica Moldova.

"Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc la 18 octombrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul de Revistă "Ginta Latină", iar concursul propriu-zis — vineri, 19 octombrie, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală. Sâmbătă, participanții la concurs vor evolua la un concert de muzică națională la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici", pe 21 octombrie — la concerte de muzică sacră în bisericile din preajma Chișinăului și tot în acea zi, la ora 18.00 — la Sala cu Orgă, la Gala Laureaților a Festivalului", a precizat Elena Marian.

În premieră, duminică, 21 octombrie, ora 15.00, în centrul Capitalei se va desfășura parada tuturor formațiilor corale. Participanții la eveniment vor depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0