Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salvatorii moldoveni au fost intruiți de specialiști din Marea Britanie

Abonare
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență beneficiază de instruirea specialiștilor din Marea Britanie în domeniul salvării din apă a oamenilor.

CHIȘINĂU, 17 oct — Sputnik. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență participă la un curs de instruire în domeniul salvării pe apă desfășurat de pompierii din Marea Britanie. Instruirile vor avea loc în perioada 15 —19 octombrie. Lecțiile practice au loc pe lacul Valea Morilor din Capitală. Acolo 20 de salvatori își perfecționează abilitățile de salvare a sinistraților. 

Теленок - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Opt salvatori, antrenaţi în salvarea unei vaci

Potrivit IGSU, din cei 20 de salvatori, 8 pompieri sunt din stânga Nistrului. Instruirea este efectuată de 4 specialiști din Regatul Unit al Marii Britanii și are drept scop împărtășirea experienței britanice în operațiuni de salvare pe apă.

În cadrul lecțiilor practice, specialiștii din Republica Moldova obțin noi experiențe în procedee de manevrare a bărcilor cu motor, dar și noi metode de salvarea a oamenilor din apă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI colaborează cu Operațiunea Florian din Marea Britanie de 5 ani, iar în cadrul cooperării salvatorii moldoveni au beneficiat de schimb de experiență similar în anul 2015.

Potrivit responsabililor din Marea Britanie, în luna ianuarie 2019 mai mulți angajați IGSU sunt așteptați în Regatul Unit pentru continuarea instruirii în domeniul salvării pe apă.

 

Fluxul de știri
0