Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Numărul victimelor produse de explozia din colegiul din Kerci, în creștere

© Sputnik / Мария Крицкая / Accesați arhiva multimediaТеракт в политехническом колледже в Керчи
Теракт в политехническом колледже в Керчи - Sputnik Moldova
Abonare
Comitetul de anchetă a anunțat că a crescut numărul celor morți în urma exploziei din colegiul din orașul Kerci, Crimeea.

CHIŞINĂU, 17 oct — Sputnik. Numărul celor morți în urma exploziei care a avut loc în colegiul din Kerci a ajuns la 13 persoane, a anunțat într-un comunicat de presă comitetul de anchetă al Federației Ruse.

Следственный комитет (СК) РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Explozia produsă la colegiul din Kerci, calificată drept atac terorist

Anterior s-a anunțat că explozia a fost produsă de un dispozitiv explozibil, după care comitetul de anchetă a intentat un dosar penal pentru terorism. După care cazul a fost recalificat din "atac terorist" în "ucidere în masă a două sau mai multor persoane".

"În acest moment cunoaștem că sunt morți 13 oameni și aproximativ 50 sunt răniți. Cei mai mulți dintre ei sunt adolescenți. Numărul total al victimelor urmează să fie determinat", a declarat reprezentantul oficial al comitetului de anchetă Svetlana Petrenko.

Versiunea lansată de anchetă: ucidere în masă

"Potrivit informațiilor de moment, astăzi, în cantina colegiului politehnic s-a declanșat un mecanism exploziv care a împroșcat obiecte metalice", a declarat Petrenko.

Spre Kerci se îndreaptă pe calea actului ministrul sănătății din Federația Rusă, Veronica Skvorțova, dar și guvernatorul Crimeii Serghei Aksionov. Din Soci și Rostov pe Don au zburat în Kerci, acolo unde a avut loc explozia, trei elicoptere MI-8 cu aparataj medical, salvatori și psihologi.

Fluxul de știri
0