Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon și Erdogan participă la inaugurarea oficială a palatului prezidențial

Abonare
Sputnik Moldova transmite live ceremonia de inaugurare a clădirii administrației prezidențiale

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, participă la inaugurarea oficială a palatului prezidențial care a fost renovat cu suportul financiar al Turciei.

Și anume, cheltuielile pentru reparația Președinției au fost suportate de o companiei de construcției din Ankara, Turcia. Aceasta a fost aleasă în urma unei licitații organizate de Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare.

Anterior, președintele țării noastre, Igor Dodon, a declarat că reparația clădirii este un cadou oferit de poporul turc țării noastre. Aproape zece ani instituția a stat în paragină. Aceasta fiind împrejmuită de un gard provizoriu.

Lucrările de reparație a sediului Președinției, care a fost distrusă în urma protestelor din 7 aprilie 2009, au început în luna februarie a acestui an. Sediul Președinției a fost grav deteriorat în urma protestelor violente din data de 7 aprilie 2009. Atunci mii de oameni au ieșit în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta împotriva rezultaterlor alegerilor parlamentare desfășurate în data de 5 aprilie a aceluiași an.

Unii manifestanți au pătruns în clădirea Parlamentului și în cea a Președinției și au pus foc în interior. Protestatarii au reușit să pătrundă în interior după ce au forțat ușa și au stricat geamurile birourilor. De acolo au fost sustrase documente, mobilier și computere. Poliția din Capitală a intervenit cu tunuri de apă și gaze lacrimogene. În replică, protestatarii au aruncat cu pietre în oamenii legii.

Fluxul de știri
0