Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dansul care fascinează toată lumea!

© SputnikVictoria Basiul
Victoria Basiul - Sputnik Moldova
Abonare
Președinta Federației Dansului Modern și de Estradă, Victoria Basiul, este de părere că dansul modern este unul dintre cele mai spectaculoase genuri de sport. Este printre puținele domenii de artă care combină aproape perfect componenta artistică și cea sportivă.
Dansul care fascinează toată lumea!

Copiii vin cu mare drag la antrenamente care au posibilitatea de a-și dezvolta imaginația, dar și calitățile fizice.

În curând, asociația condusă de coregrafa și antrenoarea Victoria Basiul va împlini 16 ani de activitate. Numărul cluburilor au crescut de la 7 la peste o 100, ceea ce înseamnă un progres considerabil. Într-o perioadă scurtă de timp, federația de profil a reușit să crească deja și o generație de antrenori care, la rândul lor, doresc să-și deschidă secțiile lor nu doar în Capitală, dar și în întreaga țară.

Invitata emisiunii matinale a declarat că și dansul folcloric se bucură de o mai mare popularitate. "Pentru mine este o mare supriză faptul că avem doritori tot mai mulți de a face dans popular, inclusiv cel stilizat. Niciodată nu mi-aș fi imaginat că dansul folcloric, care la un moment dat era pe cale de a fi uitat, să revină spectaculos. Probabil valorile naționale continuă să trăiască în sufletele oamenilor", a conchis Basiul.

Deasemenea președinta Federației a vorbit despre cele mai complicate momente prin care a trecut asociația în decursul celor 16 ani și că în pofida greutăților această probă a devenit mai accesibilă de a fi practicată de copiii din întreaga țară.

Fluxul de știri
0