Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Demnității

© Sputnik / OsmatescoAngela Brașoveanu
Angela Brașoveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi este marcată Ziua Mondială a Demnității. Demnitatea este o calitate a ființei umane care presupune existența unei conștiințe a propriei valori și principiile morale în cadrul societății. Demnitatea, mândria sau orgoliul sunt trei termini adesea confundați între ei. Ce reprezintă, de fapt, demnitatea umană?
Astăzi este marcată Ziua Mondială a Demnității

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", juristul și interpreta de muzică populară Angela Brașoveanu, a explicat ce semnifică demnitatea umană bazată pe virtuți morale și divine.

"În cuvântul demnitate nu-și găsește locul aroganța sau mândria. Pentru mine demnitatea este cuvânt sfânt. După părerea mea, demnitatea înseamnă în primul rând ascultare. Demnitatea înseamnă respect: să te respecți pe tine și pe cei din jurul tău. Trebuie să fim oameni, să învățăm copiii să fie cuminți și să-și respecte familia, graiul, patria și pe toți oamenii", a declarat invitata.

Angela Brașoveanu spune că demnitatea este un dar de la Dumnezeu. Totodată, demnitatea caracterizează nu doar creștinii, ci toți oamenii angajați într-o rețea socială bine conturată de dragoste și responsabilitate.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0