Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inima ei a cedat: A mai murit o victimă a exploziei din sectorul Râșcani

© Sputnik / Мирослав РотарьБольница скорой помощи в Кишиневе
Больница скорой помощи в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Teribila explozie care a avut loc într-un bloc din Chișinău a făcut a cincea victimă - o femeie a murit marți la spital.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnic. Femeia de 32 de ani, internată în stare gravă în urma exploziei din 6 octombrie, a murit la spital. Decesul a fost confirmat pentru Sputnuk de vicedirectorul Institutului de Medicină Urgentă, Sergiu Ștepa.

"Din păcate, tânăra a murit astăzi. A făcut un stop cardiac. Medicii au făcut tot ceea ce trebuia după protocolul. Au făcut tot posibilul, însă aceasta nu a putut fi resuscitată", a declarat interlocutorul.

Potrivit acestuia, femeia avea arsuri pe 37 la sută din suprafața corpului — este vorba de mâini, picioare, față, dar și pe aproximativ 10-15% din căile respiratorii superioare.

Место взрыва в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Iată în ce hal au ajuns apartamentele afectate de explozie

"Este regretabil. Era un organism tânăr. Dacă nu s-ar fi întâmplat asta (stopul cardiac n.red.), avea șanse, mici, dar avea", a menționat Ștepa.

Cine era femeia care și-a pierdut viața

Irina Vulpe locuia în apartamentul de pe bulevardul Moscova 11/5 în care s-a produs groaznica explozie. În urma deflagrației au mai murit patru persoane — o mamă și copilul ei de doar patru ani și două persoane în vârstă, soț și soție, cetățeni israelieni, care veniseră la Chișinău să-și vadă nepoțica nou-născută.

În timpul exploziei, produsă de o scurgere de gaz dintr-o butelie instalată ilegal, în apartament era doar femeia de 32 de ani. Băiatul ei se afla în acea seară la bunici. Tânăra lucra la un salon de frumusețe, iar anterior a fost profesoară la Insula Speranțelor.

Ce se va întâmpla cu blocul afectat de explozie

Viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, a declarat astăzi dimineața, în cadrul ședinței direcțiilor Primăriei municipiului Chișinău, că blocul din sectorul Râșcani nu va fi demolat, ci reparat.

Te iau fiorii: Povestea dramatică a soților care au murit în urma exploziei din Chișinău>>>

El a spus că o comisie formată din 6 experți, cei mai calificați din Republica Moldova, a stabilit că această clădire poate fi restabilită și trebuie să fie restabilită.

Fluxul de știri
0