Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericol: Într-un bloc din sectorul Centru au fost găsite mai multe butelii de gaz

CC0 / Pixabay / kobitriki / Butelii de gaz - Imagine Simbol
Butelii de gaz - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Nu este clar dacă autoritățile vor putea forța locatarii să lichideze instalațiile periculoase de gaz.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Angajații preturii sectorului Centru al Capitalei, împreună cu Poliția, au efectuat o inspecție într-un bloc de locuințe din cartierul Malina Mică.

În timpul inspecției, în mai multe apartamente au fost găsite butelii de gaz.

Oleg Cernei - Sputnik Moldova
Cernei: Mii de apartamente dispun de butelii de gaz și prezintă pericol de explozie

Legislația în vigoare interzice instalarea buteliilor de gaz în clădiri cu mai multe etaje.

Pentru a justifica inacțiunea autorităților locale, pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, a menționat că a comunicat personal cu locatarii blocului, informându-i despre pericolul instalării buteliilor de gaz și și despre faptul că utilizarea acestora este interzisă în blocuri.

Nu este clar dacă vor fi luate anumite măsuri împotriva respectivilor locatari. Anterior, experții comisii speciale pentru înlăturarea urmărilor exploziei din sectorul Râșcani  l-au informat pe Pavel Filip că legislația în acest domeniu este practic inexistentă.

În legătură cu faptul că pe teritoriul municipiului Chişinău se atestă incidente/explozii ca urmare a scurgerilor de gaze sau a utilizării necorespunzătoare a buteliilor cu gaz, autorităţile municipale îndeamnă cetăţenii să fie prudenţi în folosirea instalaţiilor şi a buteliilor de gaz.

Familiile care au avut de suferit în urma exploziei vor mai primi un ajutor>>>

Pentru evitarea acestui gen de deflagraţii, Pretura sectorului Centru face apel către locuitorii sectorului să sesizeze cazurile privind folosirea buteliilor de gaz din partea consumatorilor casnici, dar şi din localurile de alimentaţie publică şi unităţile comerciale.

Fluxul de știri
0