Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: În Rusia se menține o rată stabilă joasă a inflației și șomajului

© Sputnik / Aleksey Nikolsky / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul rus a dat o apreciere nivelului inflației și șomajului în țară.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că în Federația Rusă rată inflației și șomajului este stabilă, la cel mai redus nivel. Informația a fost publicată pe site-ul Kremlinului, scrie RIA Novosti.

Sursa precizează că liderul rus a prezidat o ședință privind problemele economice. Au fost discutate chestiuni privind situația actuală din economia țării, măsurile de stabilizare și sporirea ritmului de creștere a acesteia.

"Inflația și șomajul au o rată stabilă joasă. În august, șomajul s-a redus până la 4,5% și se află la un nivel record", a declarat Putin.

Президент РФ Владимир Путин во время посещения авиабазы Хмеймим в Сирии - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a aprobat bazele politicii de stat până în anul 2025

Șeful statului rus a mai menționat că un indicator important al gradului de implicare în activități economice și cererii de consum a familiilor din Rusia este ritmul de creștere a investițiilor, dar și creșterea transportului de mărfuri.

"Potrivit bilanțului pentru prima jumătate a anului, capitalul de bază al întreprinderilor și organizațiilor s-a majorat cu 3,2%. Este în creștere și transportul de mărfuri (+ 3% în opt luni), dar și comerțul cu amănuntul (+2,7%)", a menționat Putin.

Potrivit acestuia, o evoluție de anticipare demonstrează și producția industrială: creșterea industrială a constituit 3,1% în opt luni, inclusiv industria prelucrătoare a crescut cu 3,8%.

Fluxul de știri
0