Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Populația Moldovei - prognoze privind evoluția situației demografice

Abonare
Numărul populație în Republica Moldova este în continuă scădere. Pe parcursul ultimilor 27 de ani, țara a pierdut practic o treime din populație. Vedeți în infograficul Sputnik ce prognosticuri fac experții cu privire la evoluția situației demografice.

În țara noastră se înregistrează o scădere a numărului populației. Mai mult decât atât, situația demografică este critică, menționează Centrul de Cercetări Demografice.

Potrivit specialiștilor, este puțin probabil că în anii apropiați această scădere va putea fi oprită. Moldova este a doua țară din lume cu cel mai redus nivel al natalității, după Portugalia. Potrivit datelor pentru anul 2016, acest nivel era de șase copii la cinci femei.

Alarmant: Moldova, în pragul unei catastrofe demografice>>>

Totodată, pentru o situație demografică normală, la zece femei ar trebui să revină 21 de copii, cu condiția că nu ar exista emigrația, ceea ce în situația Republicii Moldova nu este real deocamdată.

Fluxul de știri
0