Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Pâinii - Ce semnificație are acest produs

© SputnikSvetlana Lazăr
Svetlana Lazăr - Sputnik Moldova
Abonare
În fiecare an, data de 16 octombrie, este dedicată Zilei Mondiale a Pâinii. Acest produs alimentar are o semnificație neobișnuită pentru poporul nostru, aici fiind organizat și un festival dedicat pâinii.
Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Pâinii - Ce semnificație are acest produs

Președinta Asociației Naționale a Turismului Rural, Ecologic și Cultural, Svetlana Lazăr, a declarat în cadrul emisiunii „Sputnik Matinal" că pâinea este un lucru sfânt la moldoveni, iar de aceea este organizat și un traseu turistic, pentru străinii care ne vizitează țara.

„Pâinea este unul dintre cele trei elemente sacre, pe care le au creștinii de pe aceste plaiuri. Vorbim despre pâine, vin, dar și stebla de busuioc. Sunt trei elemente ce însoțesc omul pe parcursul întregii sale vieți și nu în zadar am încercat să punem în valoare pâinea de ritual, specifică, care se produce la noi în Moldova, într-un traseu turistic", a declarat Svetlana Lazăr.

„Pomul Vieții", așa cum a fost numit acest traseu, este abia la început, însă care a început să atragă cât mai mulți turiști, mai spune Svetlana Lazăr. Ce cuprinde această escapadă, organizată pentru turiști, ascultați în fișierul audio de mai sus.

Autor: Vasile Dosca

Fluxul de știri
0